Om Kajakpolo

Danmarksturneringen er en turnering under Dansk Kano og Kajak Forbund (DKF) og turneringen tog sit udspring i slutningen af 1998, hvor kajakpoloen blev genintroduceret i Danmark i specielt 3 klubber, Skovshoved Roklub, Hvidovre Kajakklub og Aalborg ro- og kajakklub. Allerede året efter havde Skovshoved Roklub afholdt det første forårsstævne og introduceret sportsaktiviteten til 8 nye klubber der kunne låne udstyr af Skovshoved, hvilket resulterede i at 10 hold deltog i et uofficielt DM også kaldet forbundsmesterskab i 1999 i Skovshoved hoved havn afholdt i løbet af en weekend. I løbet af de næste par år gik turneringen fra at være afholdt over en enkelt weekend på én bane til at blive afhold over flere (4) weekender forskellige weekender stadig på én bane, hvor vinderen var den der samlede flest kamppoint henover sæsonen som man kender fra fodbold og håndbold.

Fra 2005 og frem har turneringen været strukturet således at der først blev spillet et grundspil over 3 weekender med efterfølgende slutspil over 2 weekender og der har i årene frem til 2008 været afprøvet forskellige varianter med grundspil og slutspil.

I 2006 blev turneringen for første gang godkendt som et Danmarksmesterskab af DIF fordi sporten har opnået status som selvstændig sportsaktivitet under Dansk Kano og Kajak Forbund.

Turneringen har strukturmæssigt fra 2008 og frem været kendt som den er i dag med et grundspil og et slutspil, hvor turneringen alligevel ender med en finalekamp og en bronzekamp for at gøre sporten så medie venlig som muligt.

Turneringen styres af en række frivillige personer som er inddelt i forskellige grupper med hjælp fra DKFs sekretariat til at håndtere økonomien og en del af kommunikationen via nyhedsbreve og klubudsendinger.